این روزها، همکاران زیادی را می بینم که به آرامی دارند از این صنف می روند. در جواب اینکه چرا ؟ می گویند دست زیاد شده ، زیر فروشی زیاد شده ! مشتری مثل سابق نیست ؟ همه خودشان این کاره شده اند؟ و….
در واقع از هر 100 کسب و کار بین 70 تا 80 تای آنها در نهایت به شکست می انجامد! می دانستید؟ و دلیل بیشتر این شکست ها نداشتن استراتژی کاری یا به اصطلاح Business Plan است . با خیلی از همکاران که در این مورد صحبت می کنیم اظهار بی اطلاعی می کنند. نهایت تبلیغات همکاران گذاشتن تبلیغ در چند گروه همکاری، تبلیغات در روزنامه یا نهایتاً چند تبلیغ اینترنتی است که معمولاً هم نتیجه رضایت بخشی نداشته و سودآوری قابل توجهی را نصیب شرکت نمی کند.
وقتی به این همکاران می گوییم ” ارزش کسب و کار شما چیست؟” یعنی شما چه ارزشی در محصولاتتان ایجاد می کنید که مشتریان را ترغیب به خرید از خودتان کنید؟ اغلب جوابی ندارند. وقتی می گوییم مشتریان شما دقیقاً در کدام دسته بندی قرار دارند؟ روش ارتباطی شما با این دسته از مشتریان چیست؟ کانال ارتباطی شما با مشتریان کدام است؟ منابع شما کدام است؟ و … اغلب جواب های درستی برای این سوال ها ندارند. باید بدانید Business Plan های مختلفی در دنیا مورد استفاده قرار می گیرند که براساس کسب و کارهای موفق که در دنیا شکل گرفته بنا شده است. مانند مدل تجاری کانواس که بسیار مشهور بوده و مورد استفاده بسیاری از تجارت های نوپا و یا حتی حرفه ای گرفته است.
در این مدل تجاری می آموزید که:
- نوع و جنس مشتریان خود را انتخاب کنید.
- برای کالای تان ارزش درست کنید.
- کانال های توزیع به مشتریان تان را بشناسید.
- روشهای ارتباطی با مشتری
- جریان درآمد
- منابع اصلی کسب و کار
- فعالیت های اصلی شرکت
- شرکای کلیدی
- ساختار هزینه ها را باید ابتدا در کسب و کار خود مشخص کنید و سپس در جدولی که در شکل آمده آنها رو بنویسیم.
بدین ترتیب می توان به کسب و کار خود از بالا نگاه کرده و نقاط ضعف یا قدرت آن را بفهمیم. همچنین می توانید به موضوعاتی فکر کنید که شاید قبلا در مورد آنها فکر نکرده بودید! این مدل تجاری جزء مدل های تجاری خوب در دنیاست که موجب می شود قبل از آنکه شکست بخورید، کسب و کار خود را سامان بخشید.